1 maj

The Greenkeepers Revenge

Partävling som inte kommer vara hcp-grundande

The Greenkeepers Revenge

Söndag 1 maj, kanonstart 10.00.

Banarbetarnas hämnd blir det ju om man översätter titeln. Detta är en partävling (2-manna scramble) som kommer bli en annorlunda runda med någon överraskning på varje hål. Rundan kommer inte på något sätt att vara hcp-grundande och det gäller att ta med glimten i ögat. Frågan är ens om flaggorna kommer sitta på green?

2-manna Scramble

​Varje lag består av två spelare och båda slår var sin boll från tee. Därefter väljer laget från vilket läge (dvs vilken boll) de vill fortsätta spela och markerar denna. Spelarna placerar därefter i valfri ordning sina bollar inom ett scorekorts avstånd, dock inte närmare hål och spelar sina slag. Spelet fortsätter på samma sätt, dock att man återskapar läget i bunker till exempel genom att kratta. Ett hål är avslutat först när alla spelare i laget haft möjlighet att håla ut och därmed förbättra lagets resultat.

Beräkningar:

Beräkningen för laget (lägst spelhcp är spelare 1 osv.) ser ut så här: 

Spelare 1. 50% av hcp. 4 x 50% = 2,0

Spelare 2. 10% av hcp. 10 x 20% = 2,0

I exemplet har detta lag 4 och 10 i spelhcp och laget får sen 4,0 i spelhcp.

Anmälan

Max antal lag är 54. Anmälan sker parvis eller individuellt. De som anmäler sig individuellt lottar vi ihop med varandra. Vid den individuella anmälan så gäller att om det blir det ojämnt antal anmälda så stryks den som sist anmält sig. Vid överanmälan kommer lottning att ske vilka lag som kommer med i tävlingen.

​Eftersom vi har begränsat antal lag och lottning kommer ske så är sista anmälningsdag redan 24 april. Blir tävlingen inte fullbokad förlängs detta datum men max till 29 april, 12.00. Egentligen har vi infört betalning vid anmälan till alla tävlingar i år men då vi inte kan garantera allas deltagande så kör vi betalning i shopen på tävlingsdagen till denna tävling.

Välkommen med din anmälan.