Banan öppnar

På Skärtorsdag öppnar banan

Vi öppnar banan på skärtorsdagen 1 april, 10.00. Nyhet för året är att du kan ha 3 tider bokade 30 dagar i förväg. Vi har även lagt till en chans att kunna boka en fjärde tid och detta gäller samma dag och om du är på plats och bokar din tid i shopen eller kansliet.

För att läsa mera om bokningsreglerna, https://www.vetlandagk.com/nyheter/nya-bokningsregler/

Då det fortfarande kan vara ganska kallt med risk för frost så kommer jag ”blocka” tider då det finns risk för frost, dessa släpps om prognoserna ser varma ut. Vid frost på greener gäller annars absolut förbud att spela. Om man bokat en tid och det är frost försvinner denna tid, så tänk er för innan ni bokar tider på morgonkvisten.

Shopen är nu öppen och det för första gången i klubbens regi, tänk på att gynna vår egen shop och bonussystemet vi använder ger er mer för pengarna än hos andra konkurrenter. Skräddarsy dina nya klubbor och gör en riktig custom fitting med Stefan eller Richard.

Kansliets öppettider framöver kommer vara 08.00-12.00, jag kommer dock vara på plats även eftermiddagar men då jag är en hel del på banan vågar jag inte lova vilka tider. Shopen kommer kunna svara på många frågor annars når du mig bäst via mail, info@vetlandagk.com eller 070-858 40 69 under arbetstider.

Greenroom, restaurangen öppnar även de 1 april. Sök efter dem på Facebook och Instagram så kan ni hitta öppettider och menyer.

 

Ankomstregistrering & ”No-show-avgift”

Den som inte avbokar golfronden senast 2 timmar innan starttiden får betala en ”no-show” avgift. Vid väldigt goda skäl går det att avboka senare och då ringer du till 0383-183 10, alternativ om inte vi har öppet i shopen så skickar du ett mail till info@vetlandagk.com.

Avgiften ligger på 100 kronor per person och utebliven ej avbokad starttid och denna avgift kommer faktureras inom 20 dagar efter missad starttid.

Det är den som inte ankomstanmält sig som blir ansvarig för att betala avgiften.

Ankomstregistrering är obligatoriskt för samtliga. Detta görs enkelt i Min Golf, i apparna ”MG Bokning”, ”OnTag” eller i vår nya terminal i klubbhuset. Vi har tagit bort papperslapparna som har funnits i klubbhuset tidigare för att det nu är väldigt enkelt att anmäla sig i den nya terminalen. Du måste kunna ditt golf-id och ditt lösenord.

Det räcker att en spelare i den bokade starttiden är på plats 30 minuter innan och ankomstregistrerar sig för att bekräfta att starttiden kommer nyttjas. Om ingen spelare i bollen har ankomstregistrerat sig senast 30 minuter innan starttid, har klubben rätt att boka in andra spelare på tiden. ”No show” avgift kommer debiteras även om andra spelare kan nyttja starttid. Övriga spelare i bollen måste självklart ankomstregistrera sig innan starttid för att inte behöva betala ”no-show” avgiften.

3- och 4 bollar

Vi kommer i större omfattning nu än tidigare ta oss rätt att pussla ihop till 3- och 4 bollar. Detta innebär att din tid kan komma att ändras 10 minuter tidigare eller senare om du spelar själv eller i en 2-boll.

Här bokar du tid:

Internet: mingolf.se.

App: MGBokning

Nya terminalen: Utanför kansliet.

Telefon: 0383-183 10.

På plats: I shopen.

För att få ett bra tempo på banan starta ej innan din bokade starttid.

Vad det gäller banan så ser det bra ut förutom att greenerna så klart inte har hämtat sig från skadorna i somras/höstas men vi har förhoppningar att när det börjar växa så kommer det sakta men säkert bli jämna och fina greener. Vi i personalen verkligen tror och hoppas att vi är på rätt väg med skötseln på banan och det hoppas jag att ni kommer märka under året. Vi har bla haft dukar på greenerna senaste veckorna som har skyddat mot frost och fått gräset att börja vakna lite tidigare.

Till sist vill jag tacka ALLA frivilliga igen som har hjälpt till under vintern/våren med renoveringar i klubbhuset, restaurangen och olika arbeten på banorna. Till er som inte har varit med och hjälpt till så kommer det komma fler chanser, vi i personalen klarar inte att hålla hela anläggningen modern och fräsch utan vi måste ha er medlemmar till vår hjälp.

Nu hoppas vi att vädret blir lite bättre i påsk än prognoserna säger.

Hälsningar, Åke Heindorff.