Nya bokningsregler

Nya bokningsregler

ANKOMSTREGISTRERING & ”NO SHOW”-AVGIFT FÖR UTEBLIVNA GOLFARE

Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är upptagna?
Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp.
Det handlar om respekt för varandra.

2019 kommer vi att införa nya regler för bokning med ankomstregistrering, vilket innebär att ALLA måste ankomstregistrera sig samt en ”No show”-avgift för de som uteblir från sin starttid. Detta gäller såväl medlemmar som greenfeegäster. Den som inte avbokar golfronden senast 30 minuter innan starttiden, får betala en ”no-show” avgift. 
Avgiften ligger på 100 kronor per person och utebliven ej avbokad starttid.

Det är den som inte ankomstanmält sig som blir ansvarig för att betala avgiften.

  • Vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.
  • Vi har, precis som många andra golfklubbar, problem med att golfare bokar en tid för att de tror att de kan spela, men sen ”glömmer” de att avboka när de får ändrade planer.

VIKTIGT ATT ANKOMSTREGISTRERA ER INNAN NI GÅR UT
För att vi inte ska debitera felaktigt är det därför viktigt att ni senast 30 minuter innan start ankomstregistrerar er. Detta görs enkelt i Golfterminalen, Min Golf, MG Bokning eller OnTag. Det räcker att en spelare i den bokade starttiden är på plats 30 minuter innan och ankomstregistrerar sig för att bekräfta att starttiden kommer nyttjas.

Övriga spelare i bollen måste självklart ankomstregistrera sig innan starttid för att inte behöva betala ”no-show” avgiften.

Om ingen spelare i bollen ankomstregistrerat senast 30 innan starttid, har klubben rätt att boka in andra spelare på tiden. ”No show” avgift kommer debiteras även om andra spelare kan nyttja starttid.

Tänk på att respektera starttidsintervallen på 10 minuter mellan bollarna, starta inte före din bokade starttid även om det är möjligt.